شازده


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

&

پیش‌بینی خطرآفرین بودن فصل سرما در خوزستان


 

 

  • پیش‌بینی خطرآفرین بودن فصل سرما در خوزستان
    آفتاب‌‌نیوز :

    دکتر سیدمحمد علوی در نشست خبری که امروز (سوم آذرماه) برگزار شد، اظهار کرد: تقریباً از ابتدای اسفندماه در خوزستان درگیر بیماری کووید - 19 هستیم. در حال حاضر کشور در موج سوم، بیماری را می‌گذراند اما در خوزستان پیک دوم بیماری رخ داده است که این وضعیت به دلیل انجام اقدامات مناسب بوده است. اگر این اقدامات تداوم پیدا می‌کرد، شاید شاهد چنین تابستان پرمخاطره‌ای در خوزستان نبودیم.

    وی افزود: در حال حاضر در اواسط موج دوم بیماری هستیم که تقریباً کنترل شده است اما نگرانی ما از وضعیت بیماری در سرما و فصل زمستان است، زیرا به دلایل متعدد پیش‌بینی کرده‌ایم با سرد شدن هوا، فصل سرما خطرآفرین باشد.

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: فراوانی بسیاری از عفونت‌ها به ویژه عفونت تنفسی در هوای سرد افزایش می‌یابد. همچنین با بسته شدن در و پنجره‌ها و استفاده از وسایل گرمایشی و همزمانی این شرایط با عفونت‌های تنفسی دیگر، موجب افزایش انتشار عفونت می‌شود. بنابراین باید خود را آماده کنیم تا داستان تابستان برای ما تکرار نشود.

    قبل از قرمز شدن وضعیت باید کاری شود

    رئیس مرکز بهداشت خوزستان با تاکید بر لزوم پیشگیری از وقوع شرایطی مانند پیک اول بیماری در خوزستان، گفت: در جوامعی که پیش‌بینی آلودگی می‌شود، باید کارها درست و به موقع انجام شوند و نباید بگذاریم وضعیت قرمز شود و گروه گروه افرادی بمیرند و بعد به فکر بیافتیم که باید کاری کنیم. تعطیلی که اکنون در کشور و تهران اعمال شده، جلوی بیماری را نمی‌گیرد و حالت مُسکن دارد و بیماری را کمتر می‌کند و ممکن است فشار بار بر بیمارستان‌ها و کادر بهداشت و درمان را کاهش دهد.

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه کنترل بیماری بیان کرد: در گام اول غربالگری در سطح کشور بیشتر از طریق خوداظهاری مردم بود و در اکثر نقاط کشور 90 درصد مردم غربالگری شدند. گام دوم مراقبت از افراد پرخطر و دارای بیماری زمینه‌ای بود که در بسیاری از استان‌ها 50 تا 60 درصد این افراد غربالگری شدند.

    وی افزود: گام سوم ارائه خدمات به افرادی بود که از خدمت جا مانده بودند زیرا زمانی که فعالیت‌های ضدکرونا را انجام دادیم، سایر بیماری‌ها از قلم افتادند در حالی که در ابتدا 83 درصد فوت شدگانِ بر اثر ابتلا به کرونا، بیماری زمینه‌ای داشتند. علاوه بر این تعدادی به دلیل عدم مراقبت، جان باختند که در گام سوم به این افراد توجه ویژه‌ای شد و مورد مراقبت قرار گرفتند.

    گام چهارم کنترل بیماری

    علوی با اشاره به آغاز گام چهارم اقدامات در زمینه کنترل بیماری و تغییر مراقبت و کنترل بیماری در این مرحله، تصریح کرد: در گام چهارم مراقبت و کنترل بیماری تغییر پیدا کرده است. بسیاری از مبتلایان به کرونا که زندگی‌شان بسته به کار بود، در خانه نمی‌ماندند و از نقاهتگاه‌ها هم استقبال نمی‌شد، بنابراین در این خصوص مشکل داشتیم.

    رئیس مرکز بهداشت خوزستان افزود: یکی دیگر از ایرادهای ما این بود که تست انجام می‌دادیم اما برخی مواقع نتیجه این تست 48 تا 72 ساعت و حتی یک هفته بعد داده می‌شد که در این مدت مردم ناراضی بودند. البته این موضوع به دلیل روش تست بود. بنابراین در حال حاضر کیت تست سریع در حال تهیه است که در عرض 25 دقیقه جواب تست داده می‌شود و حساسیت این روش حدود 80 درصد است.

    علوی بیان کرد: همیشه به مبتلایانی که بستری نمی‌شدند می‌گفتیم که در خانه بمانند و نیازی به درمان ندارند اما اکنون برای برخی از افراد در مراکز 16 ساعته، درمان سریع هم انجام می‌شود.

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بستری ماندن مبتلایان در نقاهتگاه لاینحل ماند که در گام چهارم امیدواریم این مساله را به حداقل برسانیم.

    وی با اشاره به اجرای طرح شهید سلیمانی، تصریح کرد: در این طرح عموم مردم مشارکت داده می‌شوند و از ظرفیت سفیران سلامت نیز استفاده می‌شود. ضمانت اجرایی این طرح مشارکت عموم است که امیدواریم این طرح به خوبی اجرا شود.

    علوی بیان کرد: اصول اجرای این طرح مشارکت بسیج، رعایت موازین کنترل عفونت، محور بودن محله و خانواده، جلب مشارکت عمومی، بهره‌گیری از ظرفیت هر خانه یک پایگاه سلامت و ارائه فعال خدمات و مراقبت‌ها است. بیشترین انتقال در خانواده‌ها رخ می‌دهد که اگر مشارکت نکنند، اقدامات ما تأثیرگذاری کافی ندارند و اصل، خود مردم هستند.

    وی گفت: هدف بعدی ما پوشش حمایتی از افراد در معرض خطر مانند سالخوردگان، افراد دارای بیماری زمینه‌ای و گروه‌های تأثیرگذار در جامعه مانند کادر بهداشت و درمان است.

    هدف از اجرای طرح شهید سلیمانی

    علوی بیان کرد: این طرح به مدت زمان چهار ماه با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس با افزایش رعایت پروتکل‌های بهداشتی، رهگیری و رصد فعال به میزان 80 درصد در یک ماه و 90 درصد در سه ماه، کاهش 10 درصدی مرگ‌ها در یک ماه و 40 درصد در سه ماه و کاهش 30 درصدی موارد بستری در یک ماه و 50 درصد در سه ماه در حال اجرا است.

    رئیس مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: اکنون میزان مرگ و میر نسبت به موارد بستری بالا است زیرا تعداد زیادی تست انجام نمی‌دهند. هر چه میزان تست بیشتری انجام شود، موارد مثبت نسبت به تست افزایش و میزان مرگ و میر نسبت به موارد ابتلا کاهش می‌یابد. در برخی کشورها به ازای هر 100 مورد تست، سه تا چهار مورد مثبت دارند اما در ایران به ازای هر 100 هزار تست 30 تا 40 مورد مثبت داریم که این موضوع نشان از آلودگی بالا است.

    علوی با اشاره به احتمال انجام روزانه 100 هزار تست در سطح کشور، ادامه داد: با انجام طرح شهید سلیمانی، بیماریابی ما افزایش می‌یابد در نتیجه موارد شناسایی شده نیز افزایش پیدا می‌کند و این به معنی موجی از موارد بالای بیماری نیست. ما تنها از بیماران بدحال تست می‌گرفتیم اما در ادامه قرار است از همه افرادی که تماس با بیمار مبتلا به کرونا داشتند، مشکوک به بیماری هستند و در خطر ابتلا به بیماری‌اند، تست بگیریم.

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: اکنون که تست زیادی انجام نمی‌شود موارد بالا هستند اما شناسایی نشده‌اند که با افزایش تست، شناسایی بیماری افزایش می‌یابد و جای نگرانی نیست. آنچه اهمیت دارد کاهش مرگ و میر است. هدف ما این است که با افزایش تست، بیماران شناسایی و با درمان به موقع از بحرانی شدن حال آنها جلوگیری کنیم زیرا با بحرانی شدن حال بیماران، مرگ و میر هم افزایش می‌یابد.

    امان از روزی که طرح شهید سلیمانی روی کاغذ بماند

    علوی گفت: در حال حاضر نیروهای انتظامی نیز وارد کار شدند تا اقدامات، ضمانت اجرایی داشته باشند. این طرح بسیار خوبی است که امیدواریم به خوبی اجرا شود اما امان از روزی که روی کاغذ بماند. همچنین نگفته‌ایم برنامه بدون نقص است اما به تدریج ایرادات رفع و نقاط قوت نیز تقویت می‌شود.

    وی افزود: از هر 10 بیماری که بستری می‌شوند، یک مورد فوت می‌کند و از هر 10 بیمار که در ICU بستری می‌شوند، پنج نفر می‌میرند و از هر 10 بیماری که لوله‌گذاری برای آنها انجام می شود، 9 نفر فوت می‌کنند.

    معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه ادارات و سازمان‌ها، مهمانسراهای مناسبی دارند که می توان از آنها برای نقاهتگاه بیماران استفاده کرد، گفت: پیش از این بسیاری از ارگان‌ها به کمک ما نیامدند و همکاری بین‌بخشی وجود نداشت. اما اکنون همه موظف به همکاری هستند. زمانی که جان مردم در خطر بیفتد نباید یک مسئولی تنها به فکر سازمان خود باشد.

    وی بیان کرد: کنترل بیماری در بسیاری از کشورها به ویژه در کشورهای پولدار و صاحب تکنولوژی با شکست مواجه شده است اما مشاهده می‌کنیم در کشور فقیر ویتنام به دلیل منضبط و امیدوار بودن مردم، بیماری کنترل شده است.

    مراجعه دیرهنگام بیماران به مراکز درمانی

    رئیس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به مراجعه دیرهنگام برخی بیماران به بیمارستان گفت: اکثر بیماران با حال بد به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند که این مساله به دلیل ترس از مراجعه به بیمارستان یا مراجعه به مطب‌های خصوصی است که نسخه‌های عجیب و غریبی برای آنها تجویز می‌شود.

    وی با اشاره به بیشترین عامل ابتلا به کرونا گفت: بیشترین موارد ابتلا به دلیل تجمعات خانگی است اما در برخی مناطق که بافت عشایری وجود دارد، ابتلا به دلیل حضور در مراسم ترحیم و یا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بیشتر بوده است.